Silvestrovské pohostenie

Linecké koláčiky zdobené netradične môžete použiť na rôzne príležitosti.

Môžete ozdobiť candy bar na krstiny, či na 1 rok …

Plniť môžete marmeládou, nutelou, krémom podľa toho čo vám chutí

 Hmoty na modelovanie a poťahovanie. a prečítať si tak o hmotách, z ktorých môžete vytvárať obrázky na linecké pečivo

Slané tyčinky

droždie 42g , 1čl cukru, cca 200ml teplej vody, nechajte podkysnúť

Z pripraveného  kvásku, 500g hladkej múky , cca 100 – 150ml vody (ja mám radšej cesto trocha redšie), 2čl soli, 60 g tuku Olivový olej a  masť alebo len olivový olej si vypracujte hladké cesto, samozrejme môžete urobiť aj vaše obľúbené kysnuté cesto.

Môžete nahradiť lístkový cestom.

Postup: 

  • Vyvaľkajte cesto potrite zmesou kečup, byliny, cesnak, soľ , olivový olej. 

  • Preložte druhým vyvaľkaným cestom a nakrájajte na pásiky.  Každý pásik pretočte viackrát. 

  • Pred pečením môžete potrieť vyšľahaným vajíčkom, posypte rascou (sezamom, bylinkami)  

  • dajte piecť na 200 – 210 stupňov približne na 10 – 12 minút ( podľa toho ako vám pečie rúra) .  

  • Ak chcete zmenu, položte na  cesto pásik slaniny.

Šunkovo syrové rolády

Droždie 42g , 1čl cukru, cca 200ml teplej vody

Cesto:  pripravený kvások, 500g hladkej múky , cca 100 – 150ml vody (ja mám radšej cesto trocha redšie), 2čl soli, 60 g tuku Olivový olej a  masť alebo len olivový olej.

Postup: 

  • Vyvaľkajte a posypte nastrúhanou nivou, 

  • poukladajte šunku, zrolujte do rolády 

  • nakrájajte na kolieska. 

  • Pod utierkou nechajte podkysnúť. 

  • Pred pečením potrite roztopeným maslom.  

  • Upečte , po upečení opäť potrite roztopeným maslom. 

  • Ak chcete mať rolády chrumkavé, zameňte maslo za vajíčko a natrite rolády pre pečením.

Mini žemličky

Mini hamburgery plnené bryndzovou nátierkou, klobásou a zeleninou

Ak máte obľúbené kysnuté cesto na žemličky môžete použiť to svoje cesto.  Používam rovnaké cesto , prípadne si vyhľadám na hamburgery.

 

Žemličky si robím v ten deň keď ich idem plniť aby boli čo najčerstvejšie. 

Postup: 

  • Plnila som  bryndzovou nátierkou s cesnakom samozrejme môžete nátierku zmeniť za cesnakovo syrovú, či smotanovú. Plnila som klobáskou a suchou salámou. Zo zeleniny použite čo sa vám hodí ku saláme, napr. plátok rajčiny, uhorky, pridajte kúsok syru.

    Bryndzová nátierka : maslo som vyšľahala do peny, pridala bryndzu a cesnak. Soľ pridávam podľa chuti. 

    Keď chcem robiť žemličky so šunkou , často robím syrovo cesnakovú nátierku alebo vajíčkovú nátierku.

  • Vajíčková nátierka : uvarené vajíčka, maslo, tavený syr, cesnak, soľ, korenie podľa chuti.

    Syrová nátierka : maslo, lučina, tavený syr, cesnak, bylinky, soľ

Semifreda

Semifreda v sladkej verzií . Smotanové krémy, čokoládové peny , či želatínové krémy sa hodia na naplnenie. Ďalej doplňte ovocím, piškótami, upečeným korpusom, krémom, kúskami čokolády … podľa chuti

Ideálne sú želatínové krémy, jemný piškótový korpus , fantastickú chuť dosiahnete ak do korpusu pridáte bielu čokoládu.

Semifreda nechajte dobre stuhnúť. Budete potrebovať fóliu do formy semifred na zákusky, formu, vykrajovačku.

Postup: 

  • POSTUP

    Slané semifreda

    Pripravte sendvič, vlašský alebo parížsky šalát, šunku, suchá salámu, syr, zeleninu,olivy, želatínu a koreniny do aspiku.

    Najskôr postupne navrstvite jednotlivé vrstvy semifreda a nakoniec zalejte želatínou, nechajte dostatočne stuhnúť.

Netradičné linecké s krémom a ovocím

linecké netradične krémom zdobené ovocím čokoládkami, pusinkami Sladký svet blog postupy

V spolupráci s T-Fornax sme si v praxi vyskúšali zdobiť a upiecť rôzne tvary lineckého a medovníkového cesta.

Plnili sme maslovo – čokoládovým krémom , zdobili ovocím, čokoládkami, pusinkami, kvetmi

Po skúsenostiach by sme v budúcnosti zvolili iný druh krému, napr. pudingový , mascarpone, tvarohový a podobne, aby cesto trocha zmäklo.

Zvoliť môžete rôzne tvary , číslice, písmená , podľa toho na akú udalosť chcete upiecť tento druh lineckého alebo medovníkového cesta.

 

Vykrajovačky na netradičné linecké?

V pecenie hrou zakúpite rôzne vykrajovače v rôznych veľkostiach a tvarov. Dievčatá vám ochodte poradia, aké vykrajovačky sú vhodné.

Hmoty a pomôcky zakúpite v predajni cukrárskych pomôcok.

linecké netradične krémom zdobené ovocím čokoládkami, pusinkami Sladký svet blog postupy
linecké netradične krémom zdobené ovocím čokoládkami, pusinkami Sladký svet blog postupy
linecké netradične krémom zdobené ovocím čokoládkami, pusinkami Sladký svet blog postupy
linecké netradične krémom zdobené ovocím čokoládkami, pusinkami Sladký svet blog postupy

Cukrársky kurz modelovania - ponuka

Nákupný košík
Návrat hore