Semifreda na sladko
fotopostup
Fotopostup : Suroviny na plnenie si vyberáte podľa toho čo Vám chutí a vyhovuje , môžete použiť suroviny na nepečenú tortu , želatínové alebo šľahačkové suroviny , rôzne peny a podobne . Aby sa Vám dobre pracovalo je potrebné do každej formy vložiť fóliu na zákusky . Kúpite v www.peceniehrou.sk taktiež formy.
skôr než začnete plniť jednotlivé vrstvy , nezabudnite po každej vrstve krému alebo ovocia v želatíne nechať vrstvy stuhnúť v chladničke a pokračovať vo vrstvách až neskôr aby sa Vám jednotlivé vrstvy nepomiešali.
- najskôr si vložte do formy fóliu ( pásy fólie zakúpite v cukrárskych obchodoch)
- na spodok formy vložte upečený korpus ( môžete použiť popučené keksy ako v prípade cheesecake alebo piškóty) Piškótový korpus môžete zvoliť klasický na tortu alebo na roládu , aký vám vyhovuje.
- navrstvite krém a ovocie - krémy môžete použiť šľahačkové , rôzne čokoládové peny , smotanové , podľa vašej chuti.
ak vrstvíte ovocie varené s cukrom , použite aj trocha želatíny aby vám nevytekala šťava z dezertov
podľa výšky semifred tieto vrstvy môžete opakovať , alebo môžete dať 2 druhy krému .
Foto postup na veľké oválne semifreda
Fotopostup na malé okrúhle semifreda
Ukážka rôzne naplnených a ozdobených semifred