Poťahovanie torty

  • Pred samotným poťahovaním je dôležité tortu dokonale uhladiť krémom a zachladiť aby sa dobre poťahovala
  • pod poťah nepoužívajte krém zo šľahačky, z mascarpone a podobne, poťah by sa topil
  • Ak chcete mať rovný povrch torty, môžete tortu nechať chladiť opačne otočenú
  •  Najskôr si spracujte hmotu na poťahovanie, vyvaľkajte na tenko a položte na tortu
  • Vytlačte opatrne všetky vzduchové bubliny z povrchu a uhlaďte žehličkou na torty
  • potom začnite uhládzať postupne boky torty, postupujte opatrne aby vám nevznikali nepekné spoje ale aby bola plocha hladká
  • pracujte rýchlo aby sa vám nezačal krém pod tortou topiť , horšie sa vám bude pracovať
  • nakoniec odrežte prebytočnú hmotu a môžete dozdobiť podľa svojich predstáv
 
  • Pri hranatej torte začnite uhládzať najskôr povrch torty , potom rohy až potom zvyšok boku