Linecké koláče

klasika v modernom šate netradične.

Linecké cesto 

Linecké koláčiky plnené marmeládou nemusia mať vždy rovnaký tvar a náplň. Vyrobte si lineckú tortu v tvare písmen, číslic , srdce ... alebo linecké tartaletky, košíčky s ovocím ... Vyskúšali sme pre Vás v spolupráci s T-Fornax . Ponúkajú množstvo rôznych vykrajovačiek na zaujímavé torty v tvare písmen, kruhov, srdcia.

Osviežia a ozdobia sviatočný stôl či už na oslavu, svadbu alebo len tak ku kávičke.

Vyvaľkajte si cesto a vykrojte tvar ktorý Vám vyhovuje , možností je veľa , môžete použiť vykrajovače v tvare písmen, srdiečok , kolieska a podobne.

Naplňte sviežim krémom - použiť môžete krém pribináčik , mascarpone, šľahačkový . Cez hladkú špičku robte kôpky , položte druhé upečené vychladnuté cesto a opäť robte kôpky z krému , ozdobte podľa fantázie , použiť môžete ovocie , čokolády , snehové pusinky, jedlé kvety , lupienky kvetov , mätu ...

Linecké cesto pekne zvlhne môžu sa plniť deň vopred. recept na linecké cesto nájdete tu.

Linecké cesto môžete zameniť iným cestom napr. medovým cestom. Pri medovom ceste môžete použiť napr. krém na medové rezy , doplniť slivkovým lekvárom.

Šľahačku ( ideálna je vysoko percentná ) kúpite v T-Fornax www.peceniehrou.sk 

Mascarpone krém : mne vyhovuje kombinácia mascarpone , šľahačka a jemný tvaroh  , z každého dávam 250g  + práškový cukor podľa chuti , ak chcete tvaroh vynechať , môžete dať 250g šľahačky a 250g mascarpone + práškový cukor podľa chuti.

Postup :  Vyšľahajte šľahačku , zvlášť vyšľahajte tvaroh , mascarpone a práškový cukor do hladkej konzistencie . Potom ručne opatrne spojte šľahačku a mascarpone s cukrom alebo mascarpone , s cukrom, s tvarohom . Môžete plniť, ak neprešľaháte krém , tak vám bude pekne držať tvar , nebude riedky a nemusíte použiť rôzne stužovače.