Ovocné tortičky

31.01.2019

Vyskúšali sme pre Vás v spolupráci s T - Fornax

Zo všetkých strán sme počuli o novom trende v pečení. Rozhodli sme sa preto aj my v spolupráci s T-Fornax vyskúšať tieto zaujímavé tortičky. Čím sú zaujímavé a pútavé? Ako chutia? Ako sa krájajú? Už na pohľad vyzerajú veľmi zaujímavo a chutne. Na internete nájdete rôzne video návody a recepty od výmyslu sveta. Môžete kombinovať rôzne varianty krémov, cesta , zdobenia. Fantázií sa medze nekladú. My sme sa rozhodli vyskúšať verziu čokoládový krém s lineckým cestom, čokoládový a nutelový krém s medovým cestom. Skôr sa hodí smotanový krém alebo krém s mascarpone, možno citrónový, ovocný smotanový krém a korpus jemnejší piškótový alebo na spôsob dobošky . Pri príprave sme postupne prichádzali na drobnosti , na ktoré si v budúcnosti určite dáme pozor. Nanášanie krému je veľmi jednoduché, netreba však dávať priveľa krému do vrecka , topil sa nám v rukách. Pri prenášaní upečeného cesta sme museli dávať pozor aby sa cesto nezlomilo. Na budúce určite pláty prilepíme o podložku. Torta sa po podložke šmýkala. Linecké cesto sa dalo pekne krájať ale treba dávať pozor aby sa nepomrvilo.